sobota, 02 únor 2013 12:04

Výměna odkazů přes službu Linkmonitor

Základ každé optimalizace pro vyhledávače je výměna odkazů s tématicky příbuznými weby. Vytipovávat vhodné weby "ručně" je zdlouhavá činnost bez jistoty úspěchu. Znáte to, vyberte zajímavé, tématicky vhodné weby, zkusíte je kontaktovat a čekáte, jestli na Vaši nabídku kývnou. V případě že ano, máte důvod k radosti. V opačném případě jste marnili svůj čas, který se dal využít pro jiné činnosti související s oblastí SEO. 

Na českém trhu existuje několik možností, jak si výměnu a budování zpětných odkazů výrazněji ulehčit. Jednou z nich je služba Linkmonitor, která má tři tarifní varianty. V základní verzi, která je zdarma, můžete po registraci uveřejnit pouze svou poptávku. Vyplníte jednoduchý formulář a automaticky se Vám ukáží weby, které tématicky a hodnotou ranku patří do Vašeho okruhu hledání. je pak jen na Vás, jestli weby oslovíte...

V placené verzi za 100 kč měsíčně můžete vyplnit seznam vlastních webů pro výměnu odkazů nebo uveřejnění PR článků. U každého odkazu můžete stanovit i případnou cenu za umístění odkazu nebo PR článku, cena se poptávajícímu inzerentovi v nabídce automaticky ukáže. Za 100 kaček měsičně tedy máte možnost nepatrného přívydělku...

Systém je vymyšlen vcelku chytře, jeho největší slabinou je ale nízká kvalita webů ochotných k výměně a přemrštěné ceny, které někteří jedinci požadují za uveřejnění PR článku. Opravdu nevím, kde se v někom bere sebevědomí si říci za uvěřejnění PR článku na webu s prachbídným page rankem 1 víc jak 1100 Kč. 

Systém umí také sledovat umístění vyměněných či poptaných odkazů, ale jen těch, které máte zanesené do systému. Jde o podobnou službu jakou nabízí částečně konkureční služba Collabim. Tento systém Vám hlídá umístění vyměněných odkazů a PR článků bez jakéhokoliv omezení, takže máte přehled, jestli je odkaz stále na webu, nebo jestli došlo k jeho odstranění. Ale o tom, co umí Collabim, si povíme někdy jindy.

Pokud se do systému Linkmonitor zapojí víc uživatelů, věřím, že nabídka webů bude širší a bohatší. V tuto chvíli tam jsou především weby s nízkým rankem, které Vám k lepším výsledkům ve vyhledávačích příliš nepomohou. Každopádně pro začínající web je to dobrá možnost ke snadné výměně odazů. Pokud již někdo má zavedený web se slušným rankem na googlu a seznamu, výměna odkazů s hůře hodnocenými weby pro něj nemá velký smysl. 

Nejlepší a časově nejnáročnější způsob výměny odkazů je "ruční" poptávání, které má však nejméně jistý výsledek. 

Chcete lepší pozice svého webu ve vyhledávačích? Potřřebujete o sobě dát vědět na internetu? Pak si od nás nechte vypracovat bezplatnou kalkulaci. Máme zkušenosti s vylepšováním pozic ve vyhledávačích, budováním zpětných odkazů a zvyšováním prodeje zboží v eshopech.

Náhled administrace Linkmonitoru

Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...