úterý, 08 září 2015 08:35

Jak postupovat při nákupu Joomla rozšíření

K napsání tohoto článku mě vedla negativní zkušenost s Joomla vývojářem Andersem Wasenem, u kterého jsem koupil rozšíření Simple popup (disclaimer version). Toto rozšíření jsem potřeboval na jeden projekt, kde je potřeba od návštěvníků potvrzení, že jsou si vědomi vstupu na stránku určené pro osoby starší 18-ti let.Do googlu jsem tedy zadal frázi "Joomla disclaimer popup plugin". Vyběhlo na mě pár odkazů na rozšíření, z nichž tři splňovali kritéria na první pohled.

Jedno rozšíření se ukázalo jako nevhodné, druhé, o které jsem měl velký zájem, jsem přes veškerou snahu nebyl schopen přes paypal zakoupit. Zbylo na mě tedy třetí rozšíření v řadě, které se jevilo, že bude OK. Demo stránky otřesné, prodejní design dotyčnému asi nic neříkal, přesto jsem tedy přes paypal rozšíření koupil. Jelikož jsem rozšíření potřeboval, nevěnoval jsem pozornost ani tomu, že rozšíření není zalistované v joomla extension katalogu. Po zaplacení jsem musel půl dne čekat, než si borec zkontroloval, že jsem mu něco poslal. Až poté mi manuálně poslal instalačku se stručným návodem jak na to.

Po nainstalování a rozchození na mě čekalo nemilé překvapení, jelikož se ukázalo, že právě ta funkce disclaimeru, tedy nutného souhlasu není to, co jsem od toho čekal. Na demu to rozpoznat nešlo, jelikož to měl vývojář nastavené trochu jinak. Okamžitě jsem mu tedy napsal na email, ze kterého přišel instalační balíček. Odezva žádná, asi byl spokojený, že si vydělal nějakých 30 dolarů.

Každopádně toto jednání mě docela vytočilo, proto jsem ve svém účtu na paypalu otevřel spor, kdy jsem požádal o vrácení peněz, jelikož koupené rozšíření nebylo vhodné a domluva s vývojářem žádná... Ihned po založení sporu mi přes centrum sporů na Paypalu přišla od Wasena odpověď, která mě dostala. Napsal mi, že vrácení peněz nepřichází v úvahu, že modul funguje jak má, že je vše popsáno na demo stránce a že mi poskytl podporu a tudíž mi žádné peníze nevrátí.

Na to jsem přitvrdil a odepsal mu, že je lhář, žádnou podporu jsem od něj totiž nedostal, a že trvám na vrácení peněz, jelikož jeho rozšíření je obyčejný popup s tlačítkem souhlasím. Poté přešla automaticky moje  stížnost do režimu spor, ve kterém pracovník paypalu rozhodl, že mi peníze vrátí.

Proto až budete příště kupovat placené rozšíření ať už pro joomlu, wordpress nebo drupal, dodržte následující kroky

  1. vyberte si jako možnost platby Paypal
  2. důsledně si kontrolujte hodnocení rozšíření, zalistování do joomla extensions by mělo být u dobrého řešení samozřejmostí
  3. někteří vývojáři nabízejí money back guarantee, takže když po otestování zjistíte, že to není to pravé ořechové, můžete požádat o vrácení peněz!
  4. sledujte jestli je v ceně řešení i bezplatná podpora
  5. případně jak se staví k úpravám svého rozšíření na míru vašim potřebám
Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...