pátek, 04 leden 2013 15:53

Délka drátů pro 29er ráfek ZTR Crest a náboje DT Swiss 240s

I když tento článek nebo rada nesouvisí s oblastí webdesignu, přesto ji na mém blogu rád uveřejním. Věřím totiž, že tato informace pomůže dalším cyklistům a ušetří jim minuty zbytečného hledání na internetu. Přesné info o rozměrech drátů pro výplet ZTR ráfků a nábojů DT Swiss 240snaleznete v naší tabulce.

 stans-hub-spoke-chart

Kompletní přehled ráfků a nábojů

Jelikož jsem se rozhodl vylepšit svůj závodní stroj Focus Raven 29er 3.0 lepšími koly, padla volba na špičkové ráfky ZTR Crest 29er black a vynikající náboje DT Swiss 240s. Nechtěl jsem jít cestou koupě komplet zaplateného setu, proto jsem zvolil nákup jednotlivých dílů. Před vánoci jsem pořídil ráfky ZTR Crest a na německém serveru Ebay koupil náboje DT Swiss 240s, díky čemuž jsem pro svou peněžku pošetřil 4 tisíce oproti koupi v českém eshopu.

sapim-kalkulackaPoslední položkou pro zdárnou kompletaci byly dráty a niple. Volba padal na Sapim Race černé barvy a červené alu niple stejné značky. Bohužel mi nikdo nebyl schopen říct, jak dlouhé dráty si mám pořídit. Všichni mě odkazovali na online kalkulačku přímo na stránkách výrobce Sapim, ale po zadání údajů (nevím jestli jsem neudělal chybu při měření) mi vyšel naprostý nesmysl. každopádně aplikace to je asi šikovná a pro zákazníky, kteří mají lepší pravítko než já asi vděčná :-)

Naštěstí po chvíli usilovného hledání a pročítání diskuzních vláken jsem našel přímo na stránkách výrobce ráfků Stans NoTube důležitou informaci, jak dlouhé dráty si mám pořídit pro zapletení.

Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...