úterý, 26 březen 2013 12:54

Ekologické mycí stoly jsou ekonomicky výhodné

Ekologické mycí stoly představují novinku v oblasti nakládání s odpadem v lehkých průmyslových provozech a autodílnách. Mycí stůl očistí díly bez rozpouštědel a způsobem šetrným k obsluze i k životnímu prostředí. Využívá přirozené regenerace k zajištění účinného a ekonomického odmašťování dílů.

Už žádné saponáty nebo rozpouštědla, která jsou zdraví škodlivá. Navíc tyto látky pak musíte ekologicky zlikvidovat, což znamená další čas a peníze na to vynaložené. Ekologické mycí stoly, nebo také ekologické myčky dílů Vás tohoto problému hravě zbaví. 

Mycí stoly a jejich fungování

mycí stolyMyčka dílů bez rozpouštědel zahřívá kapalinu na 40°C a udržuje ji na této teplotě, což optimalizuje čištění i biodegradaci. Myčka je vybavena několika možnostmi čištění (kartáč, nastavovací trubice, namáčení) a filtračními systémy. Mycí stoly používají jako čistící kapalinu vodní roztok s neutrálním pH na bázi specifických tenzidů, ten je netoxický a nehořlavý. Jde o produkt, který neobsahuje rozpouštědla ani jiné nebezpečné látky.

Koncentrát prvotřídních mikroorganismů pak průběžně čistí vodní roztok biodegradací odstraněných olejů a tuků. Redukují také množství kalu a zápachu. 

Mycí stoly tak ve výsledků přinášejí nesporné výhody oproti klasickému čištění pomocí saponátu a chemických rozpouštědel. A to především fakt, že myčky dílů jsou bezpečné, netoxické, bez zápachu (to se o rozpouštědlech říci nedá), 

Výhody mycích stolů

Biologické myčky dílů jsou navíc účinnější, jelikož není potřeba tak časté vypouštění lázně, dále chrání díly proti korozi a nezanechává mastné skvrny na dílech.

To vše hraje do karet mycím stolům především z ekonomického hlediska jelikož: 

  • Mikroorganismy neustále regenerují roztok
  • Víko omezuje odpařování
  • Omyvatelné a znovu použitelné filtry
  • Delší životnost lázně
  • Výrazně snižuje množství odpadu v porovnání s mycími stoly na bázi rozpouštědel a saponátu.

Mycí stoly jsou pak především výhodné tím, že šetří životní prostředí. Více informací o mycích stolech se dozvíte na www.mycistul.cz

Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...

Související položky (podle značky)