pondělí, 17 červen 2013 15:45

Tipy a triky pro získání zpětných odkazů

Po delší době se mi do ruky dostala zajímavá publikace Michala Kubíčka, který se věnujě optimalizaci stránek pro vyhledávače od roku 2003, kdy přišel po několika letech spolupráce o důležitého klienta. Zakázku získala konkurenční firma, která dokázala klienta přesvědčit, že vytvoří „lepší stránky, které se budou ve vyhledávačích objevovat na prvních místech".

Jeho ekniha 50 způsobů, jak získat zpětný odkaz mě vcelku zaujala, není to žádná palácová revoluce. Pro člověka, který se jako já pohybuje v oblasti webdesignu každý den a má širší znalosti problematiky SEO, to bylo spíše jen potvrzení jeho názorů, domněnek a oprášení opomenutých taktik. Největší přínos pro mě byly některé tipy na zajímavé internetové projekty, které jsem hned prozkoumal. 

Pro člověka, který provozuje eshop nebo nějaké zájmové stránky a rád by je posunul ve výsledcích ve vyhledávačích dopředu, to může být velmi ceněná publikace, která navíc svojí cenou a rozsahem v pohodě vydá za jednodenní školení SEO problematiky. Když to přeženu, tak knížka je takový výcuc toho, co jsem se například před lety dozvěděl u předního odborníka na internetový marketing Marka Prokopa. Nutno podotknout, že dvoudenní školení u něj stálo okolo 8 tisíc a tato knížka vyjde v eshopu jen na 2 stovky!

No nekupte to :-)

Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...