Vytisknout tuto stránku
pátek, 15 únor 2013 10:25

Menu pro Virtuemart zmizelo z administrace

Občas se může stát, že po aktualizaci Virtuemartu zmizí jeho položka v menu v záložce komponenty. Je to nepříjemné, jelikož bez prokliku se méně zkušení uživatelé nedostanou do administrace eshopu. Zkušenější uživatelé vědí, že oblast administrace je na adrese administrator//index.php?option=com_virtuemart. Každopádněřeší není zas  až tak těžké.

Přeinstalaci Virtuemartu nedoporučuju, mohli byste si přemáznout data v eshopu. Přihlašte se do databáze přes službu phpmyadmin, kterou poskytuje Váš hosting. Zde se podívejte do tabulky jos_extension (předponu tabulky má každý jinou), zde vyhledejte řádek týkající se virtuemartu a zapamatujte si jeho extension_ID, v mém případě 10100.

screen-vm-bug

Poté se vraťte na seznam všech tabulek v databázi a rozklikněte si jos_menu", zde pak hledejte údaje týkající se opět Virtuemartu. Odkontrolujte si, jaké extension_ID je u položek uvedeno. Správně by to v mém případě mělo být 10100, místo toho jsem tam měl 10119.

screen-vm-bug2

Po opravě a uložení údaje se položka menu pro Virtuemart objevila opět  záložce komponenty.

Tento problém jsem zaregistroval pouze u nejnovější verze Virtuemart 2.0

Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...

Nejnovější od Vladimír Vaněk

Související položky (podle značky)