Vytisknout tuto stránku
pátek, 11 leden 2013 10:22

Joomla hosting u Forpsi raději NE, berte Savana.cz

Společnost Forpsi je jedním z největšícj poskytovatelů hostingých a doménových služeb. Bohužel svým webem a kontrolním panelem administrace zamrzli někde přes 5 lety. Když to srovnám s administračním panelem mého oblíbeného a prověřeného hostingu Savana.cz, tak jsou 100 let za opicema. Nedávno se mi u jednoho klienta stalo, že zapomněl včas u Forpsi zaplatit fakturu za hosting. Co se nestalo, Forpsi web vyplo, bohužel po zaplacení zapnuli jen klasický hosting, ale databázi nechali odstavenou. Kvůli tomuto pochybení klientovi i po zaplacení web nešel další 2 dny. Nakonec vše vyřešila až moje urgence, otázkou zůstává, jak dlouho by web ještě nešel, kdybychom na to Forpsi neupozornili. 

Forpsi vs Savana

Když člověk porovná jednotlivé tarify u Forpsi lehce zjistí, že jsou pomalu o polovinu dražší než konkurence. Dodatečné příplatky za databázi a podobné vychytávky považuji za přežité. V době kdy konkurence menších hostingových společností nabízí za podobné ceny multihostingové tarify, je Forpsi se svým webhostingovým ceníkem obr na hliněných nohou. Samozřejmě, že Forpsi je silné spíše na VPS a dedikovaných serverech, přesto jejich webhostingové tarify nejsou pro klienty výhodné. 

Ceník Forpsi

Sami si můžete udělat obrázek o cenách obyčejných hostingových tarifů. Nnenechte se zmást, počet aliasů neznamená počet samostatných domén na provozování. Ještě zpátky k mnou využívané Savaně. Savana je multihosting, takže tam uživatel může mít pod účtem libovolné množství domén, respektive rozumné množství, které hostingový tarif utáhne.

Ceník hostingu Savana

Zajímá Vás, kolik jednotlivé tarify snesou zátěže? Já osobně na variantě SAVANA 2000 provozuju 5 webů na CMS Joomla, 2x Joomla + eshop Virtuemart 1.1, 1x Wordpress a 4 weby čistě v xHTML řešení bez redakčního systému. nepociťuju nedostatek výkonu. Více webů na této variantě nelze provozovat, jelikož každý tarif má přiřazen určitý počet inodů (1 inod = 1 soubor). Za příplatek je možno kvótu navýšit na dvojnásobek. Joomla je obecně rozsáhlejší systém, Wordpress tolik místa nepotřebuje, ale pokud zvládete tajemství multiple Joomla sites. nebudu mít vůbec problém. Wordpress má multisite funkčnost v sobě již od verze 3.0, tam není co řešit.

Výhody hostingu na Savana.cz

Co považuju za největší výhody Savany je fakt, že si můžu kdykoliv velmi snadno určit z jakého adresáře se bude doména načítat. Možná si řeknete k čemu mi to je dobré? Rád to všem objasním. Provozujete web na nějaké doméně, klient se rozhodne, že přikoupí další doménu jako alias. Po čase si řekne, že chce web provozovat na původně aliasové doméně. Vy pak jen v administraci u dané domény zapnete složku pro načítání a původní doménu dáte jako alias. 

Galerie administrace hostingu Savana a Forpsi

Vladimír Vaněk

Bohaté znalosti redakčního systému Joomla uplatňuje každý den při tvorbě či úpravě Joomla webů. Virtuemart, K2, Joomleague to je jen zlomek rozšíření, které má v malíku. Ve volném čase se prohání na kole po východních Čechách...

Nejnovější od Vladimír Vaněk

Související položky (podle značky)